top of page

Voor jou?

Herken je dat? Iemand in je directe omgeving krijgt het steeds voor elkaar jou voor zijn of haar karretje te spannen. Je besluit elke keer dat niet wéér te doen en toch blijft het gebeuren. Je zegt ‘ja’, terwijl je ‘nee’ wilde zeggen. Voortdurend spookt die vraag door je hoofd: ‘waarom ben ik er toch weer ingetrapt?’ Je wordt bozer en bozer op de ander en op jezelf.

Het water staat je aan de lippen. Hoewel je alle zelfhulpboeken hebt gelezen, stap je steeds weer in dezelfde valkuil. Je schaamt je. ‘Dit moet ik toch zelf kunnen oplossen’? Je wilt de dingen in je relatie en/of je werk waar je elke keer opnieuw tegenaan loopt veranderen, maar het lukt niet. Je wordt er moedeloos van.

 

Het kan anders: je kunt leren een nieuwe weg hierin te vinden. De bewustwording is er vaak wel, want je ligt misschien al geregeld wakker van wat je dwars zit. Ik begeleid je stap voor stap naar de gewenste verandering, zodat je zelf bepaalt en doet wat voor jou goed voelt. Ik ben nieuwsgierig naar wat er in je omgaat – zowel positieve gedachten en overtuigingen als de dingen die je in de weg zitten. Wat je verhaal ook is, ik luister zonder oordeel.

 

Je lichaam voelt het vaak al…

Iets ligt als een steen op je maag, iets weegt zwaar op je schouders of je hebt regelmatig een brok in je keel. Dit lichamelijke ‘voelen’ ontstaat vaak vanuit wat je denkt. Meestal gaat het over iets wat van buitenaf komt. Iemand zegt iets of doet iets wat bij jou een gevoelige snaar raakt. Dat is de verbinding tussen je lichaam en geest: je hebt er last van en weet niet goed wat je eraan kunt doen. Mijn professionele begeleiding en ondersteuning kan je helpen te ontdekken waarom je doet wat je doet. Je hoeft het dus niet alleen te doen.

 

Mijn begeleiding is holistisch. Dat wil zeggen dat ik werk met alles wat zich aandient. Dus ook: waar kom je vandaan en hoe heb je dit gedrag geleerd? Hoofd, lichaam en alles wat je meemaakt hangen immers samen. Ooit was je gedrag effectief, maar nu niet meer. Je leert de signalen van je lichaam en geest op een positieve manier te verbinden – vanuit rust en overzicht.

Wil je meer weten of kennismaken om te kijken of ik iets voor je kan betekenen? Bel of mail me voor een vrijblijvende afspraak.

Weet wat je doet

Mentaliseren gaat over betekenis geven aan je gevoelens, emoties en drijfveren. Rationaliseren is een overlevingsstrategie om die diepere laag uit de weg te gaan. Herken je jezelf in een van beide, of doe je het misschien allebei? Als je kunt mentaliseren, snap je heel goed wat je doet, alleen lukt het nog niet altijd om ook je gedrag te veranderen. Ik kan je helpen je om je meer bewust te zijn van wat er in je lichaam en geest gebeurt.

_edited.jpg

‘Ik weet allang dat ik anders wil, waarom doe ik dan toch steeds hetzelfde?’

bottom of page