top of page

Voor jou?

Tijdens de eerste kennismaking is vaak al duidelijk met welke vraag mensen zitten. Ze willen ergens van af waar ze vele jaren of misschien zelfs hun hele leven last van hebben. Ze weten alleen nog niet hoe.

Het water kan je aan de lippen staan (‘Ik heb alle boeken gelezen, maar kom er niet uit’). Ook schaamte speelt vaak mee (‘Dit moet ik toch zelf kunnen oplossen’). Steeds opnieuw loop je tegen dezelfde dingen aan in je relatie en/of je werk. De wil om te veranderen is er, maar het lukt nog niet blijvende verandering in gang te zetten.

 

De kern van mijn begeleiding gaat over bewustwording. Ik kan je helpen te beseffen en te ervaren dat je je eigen oplossing al in je hebt. Mijn rol is vooral nieuwsgierig te zijn naar je drijfveren, zowel de positieve als degene die je in de weg zitten. Wat je verhaal ook is, ik luister onbevangen en zonder oordeel naar je.

 

Je lichaam signaleert

Zoeken naar je eigen antwoorden kan pijn en emoties losmaken. Die aanraken draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, maar het is intensief om dat alleen te doen. Professionele begeleiding biedt je ondersteuning hierbij. Mijn benadering als coach, therapeut en trainer is holistisch en heeft als doel dat je gedachten, gevoel en gedrag (weer) op één lijn komen op een manier die bij jou past.

 

In de meest ideale situatie heeft je lichaam een signaalfunctie. Het laat je weten wanneer je iets moeilijk vindt. De kunst is die signalen op te vangen en er iets mee te doen. De steen die je al jaren op je maag voelt kan in het dagelijks leven telkens weer worden aangetikt, waardoor je volgens een bepaald patroon reageert. Alleen jij kunt zorgen dat dat verandert. Vanuit vaste belemmerende overtuigingen is geen beweging mogelijk, vanuit chaos wel. Als je die aandurft, komt gaandeweg het inzicht.

Wil je meer weten of kennismaken om te kijken of ik iets voor je kan betekenen? Bel of mail me voor een vrijblijvende afspraak.

Weet wat je doet

Mentaliseren gaat over betekenis geven aan je gevoelens, emoties en drijfveren. Rationaliseren is een overlevingsstrategie om die diepere laag uit de weg te gaan. Herken je jezelf in een van beide, of doe je het misschien allebei? Als je kunt mentaliseren, snap je heel goed wat je doet, alleen lukt het nog niet altijd om ook je gedrag te veranderen. Ik kan je helpen je om je meer bewust te zijn van wat er in je lichaam en geest gebeurt.

_edited.jpg

‘Ik weet allang dat ik anders wil, waarom doe ik dan toch steeds hetzelfde?’

bottom of page